Jdi na obsah Jdi na menu
 


V přírodě neexistuje špatné počasí

Lékaři vypočítali,že každý  třetí dospělý člověk reaguje na náhlé změny počasí,přičemž ženy  trpí  dvakrát častěji než muži (zatím není určeno proč)Nječastějšími  projevy citlivosti na změny počasí jsou : náhlá únava,nevolnost,nadměrná potivost,migrény nebo podráždění. Počasí samo o sobě nikomu neškodí,je prostě dobrým ukazatelem našeho zdraví. Jestliže  všechny procesy  látkové výměny v našem organismu šlapou jak hodinky,naše cévní soustava je zvyklá  na náhlé  zužování a roztahování cév,naše nervy jsou jako  ze železa.

Kromě toho máme v hlavě pouze pozitivní  myšlenky - tehdy nám  změny počasí nevadí. Proto  zkuste odpovědět na test ,,počasí" a určit ,zdali  váš organismus adekvátně reaguje na změny počasí.

 

1.Cítíte se nabuzení ?  Ano ,Ne

2.Potíte se ráno hodně ? Ano ,Ne

3.Cítíte se ráno po probuzení unavení,těžce se vám stává z postele ? Ano ,Ne

4.Cítíte se lépe,když  se dělá chladněji ? Ano ,Ne

5.Cítíte změnu atmosférických podmínek ?Ano ,Ne

Shrnutí:  1 kladná odpověď znamená,že na vás  počasí nemá žádný vliv.

  2 kladné odpovědi znamenají,že by jste  měli učinit  odpovědné kroky vůči ,,citlivosti počasí",ale není třeba panikařit.

Jestliže jste odpověděli,,Ano " na 4 otázky,znamená to ,že počasí  může hodně ovlivňovat vaše sebevědomí,tudíž  je nejvyšší čas  podniknout ochranné kroky.

Co je třeba udělat, abychom bez problémů snášeli změny počasí ? Především otužujte nervovou soustavu ,cévy, zprovozněte ochranné mechanizmy našeho organizmu.Jestliže budete provádět  níže uvedená doporučení,bude počasí  navždy vaším spojencem.

 

Voda léčitelka

 

Život každého živého organismu začíná ve vodě,lidský zárodek  není výjimkou.Německý lékař  Kneipp  ve své skvělé knize ,,Moje léčba  vodou "napsal :,,Každý kontakt s vodou,to je minuta života navíc".Jak dokazují  poslední vědecké  výzkumy,pomocí vody  se nejrychleji  obnovuje přírodní elektrický  potenciál těla.Ne bezdůvodně se v dávných časech podávala cestovatelům  ve všech zemích voda k omytí, vodou se křtili (a stále se ještě křtí) novorozenci.

Dávní  lékaři jako  Avicenna a Hipokrates hojně  využívali střídavě studenou a teplou vodu,posléze potírali tělo,což jak víme,aktivně  stimuluje krevní oběh a látkovou výměnu.

Také napomáhá tělu vyloučit hlen a v konečném důsledku podporuje rychlou léčbu.

Lidé jsou velice často schopni přejet desítky kilometrů,aby nalezli ,,zázračný lék",ale zapomínají na to ,že značně větší efekt mohou dosáhnout  pomoci  obyčejného proudu vody tryskající z našeho kohoutku.

Velký filozof  Seneca měl pravdu,když řekl: ,,Vždyť podstata věci  je tak jednoduchá!".

Lidem kteří se bojí  využívat spásnou sílu vody,toužím říct,že  čím rychleji  pochopí,že voda  je pramenem života,tím dříve se zbaví  namáhavých potíží a nemocí.

Autor :  Michail Tombak